Kars’ta fırtınayla yıkılan asma köprü yeniden yapıldı

Kars’ta fırtınayla yıkılan asma köprü yeniden yapıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

110 METRE UZUNLUĞUNDA 3 METRE GENİŞLİĞİNDEKİ ASMA KÖPRÜ BU AYIN SONLARINA DOĞRU HİZMETE AÇILACAK.

Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Küçük Aküzüm köyünde bulunan ve geçtiğimiz yıl yaşanan fırtınada yıkılan Asma Köprü, yeniden yapıldı. Köprünün önümüzdeki günlerde açılması planlanıyor.  Dev Türk bayrağı asılan köprüyü ziyarete gelenler ilk yaya geçişlerini da yaptılar.

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nce yapımına başlanan ve bu ayın sonlarında açılması planlanan Asma Köprü Küçük Aküzüm ve Büyük Aküzüm köylerinin yanında 19 köyü yeniden bir birine bağlayacak.

Geçtiğimiz yıl aşırı rüzgara dayanamayarak yıkılan köprünün 35 yıl bölgeye önemli hizmetler verdiğini belirten Muhtar Teoman Gelekçi, bu ayın sonunda yenilenen yüzüyle tekrar hizmet verecek olan köprünün eski yıllardaki gibi düğün konvoylarına, gelin ve damatların dış çekimlerine ev sahipliği yapacağını ifade etti.

Türkiye-Ermenistan sınırındaki köyleri birbirine bağlayan Kars Çayı üzerindeki köprünün bu yaz mevsiminde sürdürülen hummalı çalışmayla hizmete hazır hale getirildiğini de kaydeden Muhtar Teoman Gelekçi, emeği geçen tüm ilgili ve yetkililere teşekkür etti.

Büyük Aküzüm köyünde bir yakınının düğününe gelen Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven de köprüyü ziyaret ederek 25 yıldır görmediği çocukluk arkadaşı Küçük Aküzüm Köyü Muhtarı Teoman Gelekçi ile Türk bayrağı altında kucaklaştı. Karslı halk ozanı Arif Gülcani de “Bayrak” türküsüyle Asma Köprü’nün yeniden yapılmasına duyduğu sevincini dile geçirdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.