SPOR Haber Girişi : 26 Temmuz 2021 23:34

KARSDAK Bu Senede Zirvedeydi

KARSDAK Bu Senede Zirvedeydi
KARSDAK Bu Senede Zirvedeydi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARSDAK Bu Senede Zirvedeydi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği (KARSDAK) üyesi 10 dağcı bu sene de geleneği bozmayarak Ağrı Dağı’na (5137m) zirve tırmanışı yaptılar.

Yıl boyunca Yahni Dağı’na tırmanarak antrenmanlarını yapan Dernek Başkanı Özfer Koçak, Prof. Dr. Doğan Gönüllü, Muzaffer Koçak, Abdulgafur Erdoğdu, Yıldırım Özerkan, Necati Dereci, Dr. Alpay MedetAlibeyoğlu, Dr. Emrah Çeltikçi, Yusuf Koçak ve İnan Ercan’dan oluşan ekip bayramın ilk günü başladıkları tırmanışta ilk gün 3200m ana kampta kaldıktan sonra, ikinci gün 4200m’deki kampa tırmandılar.

Gece saat 01.00’de başladıkları zirve tırmanışını sabah saat 06.30’da başarıyla tamamladılar. Zirvede hatıra fotoğrafları çektiren dağcılar bu seneki zirve tırmanışlarını yakın zamanda genç yaşta amansız hastalığa yenik düşen Dr. Yakup Raşidoğlu’na  adadılar.

Zirve tırmanışı sonrası 17 saatlik zorlu inişle Kars’a dönüş yaptılar.

ÜÇ KARDEŞ AYNI ANDA ZİRVEDE

Uzun zamandır Kars’ta trekking ve dağcılık faaliyeti yürüten Kars’ın sevilen esnaflarından Muzaffer Koçak, Özfer Koçak ve Yusuf Koçak bu sene aynı zamanda Ağrı Dağı’na zirve yapmanın mutluluğunu yaşadılar.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.