SPOR Haber Girişi : 04 Kasım 2022 23:16

KARSDAK Dağcıları 99. Yıldönümü İçin Erciyes’e Tırmandılar

KARSDAK Dağcıları 99. Yıldönümü İçin Erciyes’e Tırmandılar
KARSDAK Dağcıları 99. Yıldönümü İçin Erciyes’e Tırmandılar KAFKAS HABER AJANSI

KARSDAK Dağcıları 99. Yıldönümü İçin Erciyes’e Tırmandılar

KAFKAS HABER AJANSI

Kars Dağcılık ve Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği (KARSDAK)  üyesi beş dağcı Cumhuriyetimizin 99 .yıldönümü dolayısıyla 3917 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı ‘na on iki saat süren zorlu bir tırmanışla zirve yapmayı başardılar.

Yakın zamanda tırmanış sırasında bir dağcınında hayatını kaybettiği Erciyes Dağı aynı zamanda diğer dağlara nazaran riskli de bir dağ.

Başarılı tırmanış sonrası zirve defterine duygularını yazan KARSDAK sporcuları “Mustafa Kemal Atatürk ve bu ülkenin Cumhuriyetle taçlandırılmasında rolü olan herkese minnet ve şükranlarını sunduklarını” ifade ettiler.

KARSDAK  sporcuları bu yıl daha önce tırmandıkları Süphan,Kaçkar,Allahüekber Dağları zirvelerinin yanına Erciyes Dağı zirvesini de eklemiş olmanın mutluluğu ile tırmanışı tamamladıklarını ifade ettiler.

Hafta sonu gerçekleştirilen Erciyes tırmanışına KARSDAK başkanı Özfer Koçak, Doç. Dr. Alpay Medet Alibeyoğlu, Kemalettin Özışık, Mehmet Güneş ve Muhammed İşlekter katıldılar.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.