GÜNCEL Haber Girişi : 22 Temmuz 2023 00:27

Kekeç Köyünde Aşıklık Geleneği

Kekeç Köyünde Aşıklık Geleneği
Kekeç Köyünde Aşıklık Geleneği KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kekeç Köyünde Aşıklık Geleneği

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Selim ilçesinin Kekeç Köyü’nde Muhtar Ebubekir Özcan ve Kafkas Atlı Spor Kulübü Başkanı Selçuk Başkaya’nın daveti üzerine halk ozanları merkez Oğuzlulu Arif Gülcani ile Selim Bozkuşlu Paşa Susanoğlu atışma ve değişleriyle aşıklık geleneğini yaşattılar. Selim Kaymakamı Mubin Demirkıran’ın da katıldığı etkinlik kahramanlık türküleriyle son buldu.

Aşıklık geleneğinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli adımlar atan Kekeç köyünde ortalama ayda bir etkinlik düzenleniyor. Ev sahipliğini Kafkas Atlı Spor Kulübü Başkanı Selçuk Başkaya’nın yaptığı buluşmanın bu haftaki konukları ise Paşa Susanoğlu ve Arif Gülcani oldu. Kaymakam Mubin Demirkıran ve bazı protokolün de hazır bulunduğu buluşmada sahne alan aşıklar usta malı, değişler ve kendi türkülerinin de yanında kahramanlık, gurbet ve sevda türkülerini de seslendirdiler. Yaklaşık 2 saat süren gecenin en renkli anları ise atışmalar oldu. Aşıklar verilen ayaklarla irticalen atışma örnekleri sundular. Güzelleme ve taşlama atışmaları büyük alkış alırken zaman zaman kahkahaların da kopmasına neden oldu. Geceye katılan davetliler için güzelleme hoşgelişlerinin de yer aldığı etkinlik kahramanlık marşlarının seslendirilmesiyle son buldu.

Kaymakam Mubin Demirkıran, köy muhtarı Ebubekir Özcan’a, Kafkas Altı Spor Kulüp Başkanı Selçuk Başkaya’ya, köy halkına ve aşıklara teşekkür ederek kaymakamlık olarak bu tür etkinliklerin her zaman destekçisi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Muhtar Ebubekir Özcan ve Kafkas Altı Spor Kulüp Başkanı Selçuk Başkaya da Kaymakam Mubin Demirkıran’a, aşıklara ve katılımcılara teşekkür ettiler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.