GÜNCEL Haber Girişi : 01 Kasım 2018 12:15

Köpekleri zehirleyip otları yaktılar, evleri kurşunladılar

Köpekleri zehirleyip otları yaktılar, evleri kurşunladılar
Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı Çanaksu Köyü’nde Ergin Aslan'a ait yaklaşık 30 traktör ot, hayvan hırsızları tarafından ateşe verildi. Şüpheliler, önce elektrikleri kestiler, ardından köpekleri zehirlediler, otları ateşe verip evleri kurşunladıktan sonra

Köpekleri zehirleyip otları yaktılar, evleri kurşunladılar

KAFKAS HABER AJANSI / SUAT İNCEDERE

Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı Çanaksu Köyü’nde Ergin Aslan'a ait yaklaşık 30 traktör ot, hayvan hırsızları tarafından ateşe verildi. Şüpheliler, önce elektrikleri kestiler, ardından köpekleri zehirlediler, otları ateşe verip evleri kurşunladıktan sonra kayıplara karıştılar.

Olayların ilki dün gece saat: 22.23 sıralarında meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi yada kişiler, gece saatlerinde geldikleri köyde önce elektrikleri kestiler. Ardından Ergin Arslan’a ait ahırın önüne giderek iki köpeği zehirlen kişiler 50 ton balya otunu ateşe verdiler. Evi de kurşunladıktan sonra kayıplara karışan şahısların yakalanması için ilçe jandarma komutanlığı araştırma çalışmaları başlattı.

Ergin Aslan; “Köpeklerin şiddetli havlamasıyla dışarı çıktım. Evimin 50 metre ilerisinde bulunan ahırda hırsızlar hayvanlarımı götürecekti. Ben hayvanları korumak için ahırda dururken, eli boşa çıkan hırsızlar bu kez evimin önünde bulunan 30 traktör ot yaklaşık 50 ton otun etrafına benzin döküp ateşe verdiler. Ahırın önünde bağlı bulunan köpekleri de zehirlediler. Hırsızlar, ahır önünde bağlı bulunan iki köpeğimi de zehirlediler. Birini kurtardım biri öldü, hatta elektriği kesmek için, enerji hatlarını kurşunladılar. Evin ve otluğun yanında bulunan iki köpeğe elektro şok uygulamışlardı, hayvanlar bir müddet sonra kendine geldi" dedi.

Çanaksu Köyünde hayvan çalamayan ot yakan hırsızlar bu defa da 1 km uzaklıkta bulunan Göldalı Köyünde Gıyas Gökbulak'a ait 5 ton ota ateş vererek bölgeden kaçtılar.

ARPAÇAY KÖYLERİ YANIYOR!

İkinci olayda ise gece saatlerinde Kardeştepe Köyünde 3 kişiye, Dağköy köyünde de 1 kişiye ait toplamda ot ve samanlar yakıldı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / SUAT İNCEDERE

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.