GÜNCEL Haber Girişi : 25 Ekim 2023 22:43

Köyünde dev tesis açtı talepler adeta patladı

Köyünde dev tesis açtı talepler adeta patladı
Köyünde dev tesis açtı talepler adeta patladı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Köyünde dev tesis açtı talepler adeta patladı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars merkez Ayakgedik köyünde çiftçilik yapan muhtar Ergün Kılıç ve Serhat Kılıç kurdukları Kılıçoğlu Silaj Paketleme tesisinde günde 100 ton üretim yapıyor. Tesiste 12 kişi çalışıyor.

Muhtar Ergün Kılıç köyünde faaliyete geçirdiği tesis ile üretimle birlikte istihdama da katkı sunuyor. Kars’ta ilk soya fasulyesi eken çiftçi olarak adını tarım sayfalarına yazdıran Muhtar Ergün Kılıç, soyayı mısır silajıyla karıştırıp silaj yemine katarak kaliteli süt veriminin elde edilmesini amaçlıyor. Vali Ziya Polat’ın da ilk soya fasulyesi hasadına katılarak tebrik ettiği muhtar Ergün Kılıç, Serhat Kılıç ile birlikte kurduğu Kılıçoğlu Silaj Paketleme tesisinde günde 100 ton üretim yaparak 12 kişiye de istihdam sağlıyor.

Muhtar Ergün Kılıç, “Kaliteli bir mısır silajımız var. Biz burada mısır silajı ile soya fasulyesinin karışımını yaparak protein değeri çok yüksek bir yem bitkisi elde etmiş olduk. Böylelikle soya fasulyesini katarak kaliteyi yükseltmiş olduk. Kars’ta mısır silajı denince Kılıçoğulları akla gelir. Ergün Kılıç olarak da herkes beni iyi tanır. Bunu büyükbaş hayvancılık yapan Halefoğlu köyü bilir, Subatan köyü bilir, Karakaş köyü bilir, Başgedikler köyü bilir. Kars’ın merkez köylerinde bizi bilmeyen yoktur. Kalite denince ilk akla gelen Kılıç Silaj’dır. Şu anda silajımızda hem soya fasulyesi var hem de bol daneli mısır silajı var. Mısır silajında bol enerji var ve bizde bu enerjiye protein katmak istedik. Proteini de ancak ve ancak soya fasulyesinde bulabilirdik. Bizde ne yaptık soya fasulyesi ile mısır silajını karıştırarak bu kaliteyi elde ettik. Şu anda tesisimizde paketleme yapıyoruz.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.