Küçükyusuf köyünde yerli at yarışı

KAFKAS HABER AJANSI
Kars'ta 6 köyden binicilerin katıldığı at yarışı heyecanlandırdı. Hacıhalil ile Küçükyusuf köylerinin stabilize yolunda yapılan yarışlarda 6.8 kilometrelik parkuru biniciliğini Diyar Ulakçı'nın yaptığı Poyraz isimli at birinci olarak tamamladı.
Küçükyusuf Köyü Atlı Spor Kulübü'nün ata sporunu yaşatmak amacıyla düzenlediği yarışa Küçükyusuf, Dölbent, Dikme, Verimli, Eskigeçit, Benliahmet köylerinden biniciler katıldı. Kontrollerin ardından 8 jokey ve atlarının kaydı yapıldıktan sonra yarışın yapılacağı Hacıhalil ile Küçükyusuf köyünün yoluna geçildi. Stabilize olan yolda 6.8 kilometrelik parkurda yarışma start verilmesiyle başladı. Köylülerin cep telefonları ve dürbünlerle izlediği yarışı Diyar Ulakçı'nın biniciliğini yaptığı 'Poyraz' 1'inci olarak tamamlarken, Taner Korkmaz 'Karaoğlan' isimli atıyla 2'nci, Sercan Uluç ise 'Arap' atıyla 3'üncü oldu. Yarışın sonunda dereceye giren atların jokeylerine kupaları verildi.
Jokey Diyar Ulakçı, yarışa en sonda başladığını, yavaş yavaş hızlandığını ve bitişe yaklaştığında hızlanarak birinci geldiğini söyledi. Çok mutlu olduğunu ifade eden Diyar Ulakçı, yarışta emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
Küçükyusuf Köyü Atlı Spor Kulübü Başkanı Baran Kılıçarslan, komşu köylerden binicilerin katıldığı yarışını ata sporun yaşatmak için düzenlediklerini söyledi. Yarışmanın geleneksel hale geldiğini kaydeden Kılıçarslan, ilginin fazla olmasından mutlu olduklarını belirtti.
YARIŞA KATILANLAR:
Küçükyusuf Köyü / Atın sahibi: Ayhan Uluç / Atın adı: Arap
Küçükyusuf Köyü / Atın sahibi: Gürsel Ulakçı / Atın adı: Poyraz
Küçükyusuf Köyü / Atın sahibi: Yakup Uluçay / Atın adı: Aşkar
Dölbent Köyü / Atın sahibi: Ferdi Reçber / Atın adı: Dolunay
Dikme Köyü / Atın sahibi: Faruk Elyıldırım / Atın adı: Şahbatur
Verimli Köyü / Atın sahibi: Yusuf Budak / Atın adı: Şirin
Eskigeçit (Bezirgan) Köyü / Atın sahibi: Ramazan Cantepe / Atın adı: Barzan
Benliahmet Köyü / Atın sahibi: Güven Korkmaz / Atın adı: Karaoğlan
(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.