Kümbetli köyünde koç katımı

Kümbetli köyünde koç katımı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Valiliğinin himayesinde bölgede Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, kırsal gelirin arttırılması, köylerimizden göçün önlenmesi amacıyla Ziraat Bankası ve Valilik işbirliği ile gerçekleştirilen  ''Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var'' Projesi tanıtımı Kümbetli Köyünde sazlı sözlü koç katımı ile start aldı.

Vali / Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz tanıtım konuşmasında Karsta Tarım ve Hayvancılık potansiyelinin arttırılmasını sağlanması amacı ile tüm Kamu Kurumlarıyla Çiftçilerin yanında olup destekleyeceklerini söyledi.

Ziraat Bankası Bölge Başkanı Mahmut Şencan ise çiftçilerin proje için yapacağı başvuru şartları hakkında bilgi vererek projenin Kars’a hayırlı olmasını diledi.

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Altıntaş da İl Müdürlüğü olarak çiftçilerin her zaman yanında olacaklarını belirttikten sonra köyde ikamet edip koyunculukla meşgul olan ailelerin koyun varlığının ''Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var'' Projesi ile arttırılmasına katkı sağlayacaklarını söyledi.

Karslı halk ozanları Bilal Ersarı ve Ensar Şahbazoğlu’nun koç katımıyla ve projeyle ilgili atışma ve değişlerinin ardından koç katım töreni yapıldı. 8 koç, protokolün de katılımıyla 200 koyun arasına katılarak bereketli olması dileğinde bulunuldu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • *SUKUTİ05 Ekim 2021 15:46

    Ne güzel.Tekrar eski hayvancılık geleneklerimizden biri olan "Koç Katımı Töreni" şölen havasında tekrar yapılması nede güzel olmuş.Bu güzel organizasyonu düzenleyenlere ayrı ayrı teşekkür ederim.*SUKUTİ