GÜNCEL Haber Girişi : 27 Şubat 2018 21:20

Necmettin Erbakan Ölüm Yıldönümünde Unutulmadı

Necmettin Erbakan Ölüm Yıldönümünde Unutulmadı
Türk mühendis, akademisyen ve siyasetçi Necmettin Erbakan ölüm yıl dönümünde unutulmadı. Yaşadığı uzun dönemli rahatsızlıkların sonucunda, 27 Şubat 2011 tarihinde hayatını kaybeden Necmettin Erbakan, 7. ölüm yıl dönümünde ülke genelinde olduğu gibi Kars’t

Necmettin Erbakan Ölüm Yıldönümünde Unutulmadı

Kafkas Haber Ajansı

Türk mühendis, akademisyen ve siyasetçi Necmettin Erbakan ölüm yıl dönümünde unutulmadı. Yaşadığı uzun dönemli rahatsızlıkların sonucunda, 27 Şubat 2011 tarihinde hayatını kaybeden Necmettin Erbakan, 7. ölüm yıl dönümünde ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da anıldı.

Necmettin Erbakan’ın Ölüm Yıldönümü ve Şehitler Gecesi adlı anma programı Kars İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda AGD ve MGV işbirliği ile gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma programına AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Anadolu Gençlik Derneği Kars Şube Başkanı Sebahattin Gül, Milli Gençlik Vakfı Temsilcileri, Saadet Partisi temsilcileri, Atıf Özbey, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kars İl Başkanı Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım, AGD ve MGD üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma etkinliğinde okunan ilahiler katılımcıları mest etti. Anadolu Gençlik Derneği Kars Şube Başkanı Sebahattin Gül’ün açılış konuşması gerçekleştirdiği anma programında Merhum Necmettin Erbakan’ın hayatı ve hayatı süresince verdiği mücadeleye değinildi. Gül, ülkemizin içerisinde bulunduğu durumları ve bu tür durumlarla karşılaşılmaması adına Necmettin Erbakan’ın anlaşılması gerektiğinin önemine dikkat çekti. Necmettin Erbakan’ı anlamanın birçok şeyi anlamak olduğuna dikkat çeken Gül, ‘Zaman geçtikçe Erbakan Hocayı daha iyi anlıyoruz.’ İtirafında bulundu. Merhum Necmettin Erbakan’ın ‘Keşke beni Siyonistlerden daha önce anlasanız’ cümlesini de bir kez daha hatırlatan Sebahattin Gül, merhum Necmettin Erbakan ve vatan için canını feda eden bütün şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, Afrin başta olmak üzere tüm dünyada İslam adına savaş veren tüm Müslümanlara rabbim kolaylık versin diyerek sözlerini sonlandırdı.

İşte Necmettin Erbakan'ın hayatı!

Necmettin Erbakan, 29 Ekim 1926'da Sinop'ta dünyaya geldi. Eğitim hayatına Kayseri'de başladı, ancak babasının iş tayini nedeniyle Trabzon'da sürdürdü. 1937'de orta okulu İstanbul Erkek Lisesi'nde birinci olarak tamamladı. Üniversiteye sınavsız giriş hakkı olmasına rağmen sınavla girmeyi tercih eden Erbakan, İstanbul Teknik Üniversitesi'ni kazandı ve dönem öğrencileri arasında Süleyman Demirel ve Turgut Özal da bulunmaktaydı. 1948'de üniversite eğitimini tamamladı.

1948-1951 yılları arasında Motorlar Kürsüsü'nde asistan olarak görev yapan Erbakan, bir süre boyunca motor dersleri verdi. 1951'de üniversitesi tarafından Almanya'daki Aachen Teknik Üniversitesi'ne doktorasını yapması için gönderildi ve doktorasını burada tamamladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.