KARS Haber Girişi : 02 Ekim 2016 00:40

Öğrencilerin satranç heyecanı

Öğrencilerin satranç heyecanı
Öğrencilerin satranç heyecanı

DATA[

Öğrencilerin satranç heyecanı

SATRANCA İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

BU YIL TURNUVALARA 70 OKULDAN 300 ÖĞRENCİ KATILDI

Okul Sporları Satranç Müsabakaları tüm kategorilerde İsmail Aytemiz Spor Salonunda yapıldı. Müsabaka sonuçlarına göre dereye giren öğrenciler önümüzdeki aylarda düzenlenecek Türkiye finalinde Kars’ı temsil edecekler.

Okullararası satranç turnuvası ilk defa bu yıl yoğun bir katılıma sahne oldu. Önceki yıllarda yaklaşık 100 civarında öğrencinin iştirak ettiği turnuvalara bu yıl 300 öğrenci katıldı. Oldukça iddialı olan öğrenciler turnuvaya iyi hazırlandıklarını ve satrancı çok iyi öğrenebilmek için bilgisayara başvurduklarını söylediler. Öğrenciler ayrıca, satrancın zeka oyunu olduğunu ve iyi hamle yapanın kazandığını bildikleri için kendilerince metot geliştirdiklerini de ifade ederek, yarışmalara iddialı girdiklerini belirttiler.

75. Yıl Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü ve Satranç Antrenörü Esat Kayıkçı, “Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz okullararası satranç turnuvasını yaptık. Bu sene diğer yıllara göre katılım oldukça fazla. Kars genelinde yaklaşık 70 okulumuzdan 300 öğrenci katıldı. Önce biz okullara yazı gönderdik. Onlar kendi içlerinde yaptıkları turnuva sonucunda dereceye giren öğrencileri bize yazıp gönderdiler. Turnuva 4 kategoriden oluşuyor. Minikler, Küçükler, Yıldızlar ve Gençler. Dereceye giren birinci olan öğrencilerimiz her kategoride Türkiye’de bizi temsil etmek üzere Türkiye yarışlarına göndereceğiz inşallah. Her kategoride birinci olan sporcularımız Türkiye’de Kars ilini temsil etmek üzere yarışmaya göndereceğiz. Genelde Ankara ve Bursa’da oluyor. Şuan yeri belli değil. Onun yazısı da bize daha sonra gelecek. Bizler 8 hakem olarak bu organizasyonu yürütüyoruz.” dedi.

Öğrencilerden Berat Kara, “Merkez ilköğretim okulunda okuyorum. Buraya yarışmaya geldik. İnşallah kazanırız. Herkese başarılar diliyorum. Kedime de tabi. Büyüklerimizden bol bol dua etmelerini istiyorum. Bizi buralara getirdikleri için, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hocalarımıza teşekkür ediyorum. Satranç turnuvasını tabiî ki herkes kazanamaz. Yenmek de var yenilmekte hiç üzülmeye gerek yok. Çünkü bu bir turnuvadır. Herkes yenebilir ama en çok zeki olanlar kazanacak. Burada kazananlar inşallah daha iyi yerlere gidebilirler. Haklarını helal etsinler. Artanca ailece çalışıyoruz. Arkadaşlarımızla okulda çalışıyorduk. Şuanda yeneceğimden eminim inşallah yenerim.” diye konuştu.

Öğrencilerden Aşan Yıldız, “Bende kendimden eminim. Kazım Karabekir ortaokulunda okuyorum. 5/B sınıfındayım. Satranç turnuvasına daha önce katılmadım. Ama satrancı iyi biliyorum. Rakiplerimize bende başarılar diliyorum. Bu satranç turnuvası zekâ işidir zekâsı üstün olan veya zekası iyi olan kazanır. Birkaç taktiğim var, onları uygulayacağım.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Gülsüm Sude Korkmaz, “75. yıl eğitim uygulama ilköğretim okulundan geldim. 6 senedir satranç oynuyorum. Hedefim tabiî ki kazanmak. Fakat satrançta yenmekte var yenilmekte var. Yani yenilince insanın üzülmemesi gerekiyor. Bunun için ben üzülmeyeceğime inanıyorum. İnşallah yenerim. Rakibim iddialı bende iddialıyım. Satranç zekâ ve strateji işidir yani önceden planlanan bir oyun değildir.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Alptuğ Ergün de, “30 Ekim Toplu Konut İdaresi İlköğretim okulu 6/ C sınıfında okuyorum. 3 aydan beri bu satranca çalışıyorum. İnşallah kazanırım.” dedi.

KARS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ

1- Okul Sporları Müsabakaları Kapsamında İsmail AYTEMİZ Spor Salonunda Badminton Müsabakaları devam etmektedir.

2- Okul Sporları Küçükler Basketbol Müsabakaları (kız-erkek) 13 İl ve 19 takımın katılımıyla 20-22 Mart tarihleri arasında Kars’ta yapılacak.

3- Gençlik Merkezi Müdürlüğü İsmail Aytemiz Spor Salonunda aşağıdaki program dâhilinde Gençlere yönelik faaliyetlerine devam etmekte.

4- Boks Federasyonu Başkanlığının 2013 yılı faaliyet programında yer alan Yıldız Genç ve Büyük Bayanlar Boks Türkiye Şampiyonası 12-17 Mart 2013 tarihleri arasında Isparta İlinde yapılmakta olup, müsabakaya Kars’ı temsilen 9 sporcu ve 2 antrenör katıldı.

MÜSABAKA SONUÇLARI

1-Kafkas Üniversitesi Spor Salonunda Genç Erkekler Futsal Müsabakaları 25 Şubat 05 Mart tarihleri arasında yapıldı, müsabakalar sonucunda dereceye giren okullar aşağıdaki gibi sıralandı:

1.Sarıkamış ŞBBK Anadolu Lisesi

2.Gazi Kars Anadolu Lisesi

3.Merkez İmam Hatip Lisesi

2- Okul Sporları Satranç Müsabakaları Tüm Kategorilerde 04–05–06 Mart 2013 tarihleri arasında İsmail AYTEMİZ Spor Salonunda yapılmıştır.

MÜSABAKA SONUÇLARINA GÖRE DEREYE GİREN SPORCULAR:

MİNİKLER

1.Umut KAMİLOĞLU KAKÜV

2-Andaç SARI KAKÜV

3.Övünç ORALLI ÖZEL ÇELİK BAŞARI KOLEJİ

KÜÇÜKLER

1.Baran BİNGÖL KAKÜV

2.Bilal ÇAĞIN DİGOR KOCAKÖY

3.Nazlıcan ZENGİN ESENKENT İLKÖĞRETİM OKULU

YILDIZLAR

1. Barışcan POLATEL DİKME İLKÖĞRETİM OKULU

2.Ardacan ALTUNDAŞAR BAŞBAKANLIK TOKİ İLKÖĞRETİM OKULU

3.Umut Anıl KANBAY ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU

GENÇLER

1.Erdal İNAN GAZİ KARS ANADOLU LİSESİ

2. Baran Ulaş ÇELİK HÜSNÜ ÖZYEĞİN ANADOLU LİSESİ

3.Mahmut ÇAĞIN DİGOR LİSESİ

3- Halk Oyunları İl Temsilciliğimizin 2013 yılı faaliyet programında yer alan Kulüplerarası İl Birinciliği Müsabakaları 07–08 Mart 2013 tarihleri arasında İlimizde yapılmıştır.

DERECEYE GİREN KULÜPLER:

GELENEKSEL DÜZENLEMESİZ

MİNİKLER:1. Susuz Cilavuz Kalkınma Derneği

YILDIZLAR: 1. Kars Belediyesi Spor Kulübü

GENÇLER: 1. Kars Belediyesi Spor Kulübü

2. Kars Belediyesi Spor Kulübü

BÜYÜKLER: 1. Genç Kafkars Spor Kulübü Başkanlığı

2. Gençlik Spor Kulübü Başkanlığı

GELENEKSEL DÜZENLEMELİ

MİNİKLER: 1.Polisgücü Spor Kulübü Başkanlığı

YILDIZLAR: 1. Polisgücü Spor Kulübü Başkanlığı

GENÇLER: 1. Polisgücü Spor Kulübü Başkanlığı

BÜYÜKLER:1.Gençlik Spor Kulübü Başkanlığı

4- 15-16 Yaş Grubu Serbest ve Grekoromen Okul Sporları Güreş Grup Müsabakaları 07-10 Mart 2013 tarihleri arasında Iğdır’da yapıldı. Müsabakalar sonucunda Grekoromen Güreş Takımı takım halinde Grup 1.’si oldu.

5- Kayak Federasyonu Başkanlığının 2013 yılı faaliyet programında yer alan Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası Erzurum’da yapıldı. Müsabakalar sonucunda Levent TAŞ Türkiye 3.’sü oldu.

6- Atletizmi Geliştirme Projesi kapsamında Merkez ve Dış İlçelerde İlçe Birinciliği Müsabakaları düzenlendi. Final Müsabakası 26 Mart 2013 tarihinde yapılacak.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.