Pandemiden mucit doğdu!

Pandemiden mucit doğdu!

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın merkeze bağlı Yalçınlar Köyü’nde lise birinci sınıf öğrencisi Berat Yakın, pandemi sürecinde evde kaldığı sürede atık malzemelerden uçak , tır, kamyon, otomobil ve gemi icat etti.

Başgedikler köyündeki okulunda öğretmenin yönlendirmesiyle uçak yapan Berat Yakın, bu becerisini pandemi sürecinde geliştirdi. Evde canlı dersten arta kalan zamanlarında kullanılmayan karton kağıt, ip, kürdan, folyo gibi malzemeleri adeta oyuncak arabalara çevirdi.

Dayısının kamyonundan, arkadaşının babasının arabasından esinlenen Berat Yakın, televizyonda gördüğü helikopter ve gemi projesini de hayata geçirdi. Annesi Songül, babası Yakup’un da desteğiyle atık malzemeleri değerlendirerek hem zaman geçirdi hem de üretim yaparak deneyimlerini artırdı.

Berat Yakın, daha çok projesinin olduğunu fakat köy yerinde malzeme açısından imkanının bulunmadığını belirterek, imkan sunulması halinde daha başarılara imza atacağını belirtti.

Mucit Berat Yakın, “Pandemi sürecini bu tür icatlarla değerlendiriyorum. Evde olduğum sürede canım sıkılmasın diye icatlar yapıyorum. Vaktimi bu şekilde çalışarak geçiriyorum. Traktör, araba, uçak, gemi, kamyon, kepçe yaptım.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mahmut muadavim21 Ocak 2021 11:59

    Nasıl salak bir haber uyan ey halkım millet uzayda sen kartonu haber yapıyorsun nasıl bir çok şeyler varda söylemek istemiyorum...