Sarıkamış İnkaya Köyünü sel vurdu Araçlar sele kapıldı

Sarıkamış İnkaya Köyünü sel vurdu Araçlar sele kapıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde başlayan ve yaklaşık 20 dakika süren sağanak İnkaya (Micingirt) köyünde sele neden oldu. Dere yatağı taştı, sulara kapılan iki otomobil kilometrelerce sürüklendi. 30'ya yakın büyükbaş hayvan telef oldu. Bir köprü de yıkıldı. Motor, patos, ot ve samanların da sele kapıldığı İnkaya köyünde ev ve ahırlarda zarar gördü.

250 haneli İnkaya köyünde sel akşam saatlerinde etkisini gösterdi. Sağnak yağmurun aniden bastırmasıyla dere yatakları taştı. 30’un üzerinde büyükbaş hayvan sele kapılarak telef oldu. Büyük çapta maddi zararın oluştuğu köyde vatandaşlar gözleri önünde yaşanan afeti büyük bir endişeyle izledi. Araçların sele kapılma anı ve köprünün altında parçalanarak dereye sürüklenmesi cep telefonlarıyla an be an görüntülendi.

Tek teselli can kaybının ve yaralanmaların olmamasıydı. Köprünün yıkılması, yıkılmayan köprülerin de kullanılamaz hale gelmesi köylüleri üzüntüye soktu.

Kafkas Haber Ajansı olarak İnkaya köylülerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve benzer görüntülerin bir daha yaşanmamasını yüce Allah(‘tan niyaz ediyoruz.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.