KADIN Haber Girişi : 17 Eylül 2022 00:48

Sporda cirit kalkar kadına el kalkamaz

Sporda cirit kalkar kadına el kalkamaz
Sporda cirit kalkar kadına el kalkamaz KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Sporda cirit kalkar kadına el kalkamaz

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars'ın Selim ilçesinin Kekeç köyünde erkeklere ve kadınlara ayrı ayrı kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda jandarma ve Aile Sosyal Politikalar uzmanları tarafından bilgi verildi. Bilgilendirmenin ardından katılımcılara davul zurna eşliğinde cirit gösterisi sunuldu.

İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ile Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı Selim İlçe Jandarma personeli, Selim ilçesinin Kekeç köyünde erkeklerle ve kadınlarla ayrı ayrı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Köydeki Kars Kafkas Atlı Spor Kulübü binasında "Kadına Yönelik Şiddete Karşı 5 Milyon Erkeğe Eğitim" ve "Kadına El Kalkamaz" temasıyla, düzenlenen eğitim programında jandarma tarafından bilgilendirme yapıldı. Ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanları bilgi paylaşımında bulundu.

Kafkas Atlı Spor Kulübü ise etkinlik kapsamında cirit gösterisi sundu. Köyün arazisindeki cirit gösterisi ilgiyle izlendi. Davul zurna eşliğindeki gösteri zaman zaman heyecanlı anlara da sahne oldu.

Köylü kadınlardan Menice Başkaya, jandarma ekiplerine verdikleri önemli bilgiler için teşekkür etti.

Etkinlik, cirit ekibinin davul zurna eşliğinde tek oyun gösterisi ve “Sporda cirit kalkar kadına el kalkamaz” sloganıyla son buldu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.