GÜNCEL Haber Girişi : 02 Kasım 2023 00:34

Susuz Halk Eğitim Merkezi’nin 100. Yıl Sergisi

Susuz Halk Eğitim Merkezi’nin 100. Yıl Sergisi
Susuz Halk Eğitim Merkezi’nin 100. Yıl Sergisi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Susuz Halk Eğitim Merkezi’nin 100. Yıl Sergisi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

400 civarında kursiyeri bulunan Kars Susuz Halk Eğitim Merkezi Cumhuriyetin 100. Yılı ve Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yılı nedeniyle açtığı sergide el emeği göz nuru eserleri tanıttı.

Usta Öğretici Songül Yağbasan, “Arkadaşlarımızla el emeği göz nuru ile yaptığımız ürünlerimizi sergiliyoruz. Kars’ımıza, Cumhuriyetimize hayırlı olur inşallah. Hep beraber nice yüzüncü yıllara diyoruz. Kaneviçe, iğne oyası ve eskiye yönelik çalışmalarımız var. Susuz’da, köylerinde öğrencilerimiz bunları yapıyor. Bizlerde usta öğreticiler olarak görev alıyoruz. Allah ömür verdiği sürece bu görevimize devam edeceğiz. Biz köylerde arkadaşlarımız merkezde faaliyetlerimizi başarıyla sürdürüyoruz.” dedi.

Susuz Halk Eğitim Müdür yardımcısı Atıf Zerman da “Toplumumuzda yer etmiş değer görmüş el sanatlarımızı sergiledik. Toplumsal değerlerimizi, zenginliklerimizi vatandaşlarımıza sunmak amacıyla bu sergimizi açtık. Sergimize ilgi gösteren tüm halkımıza değerli vatandaşlarımıza saygılarımızı sunuyoruz. Her zaman bu tür etkinliklerin yapılmasının önemli olduğunu, değerlerimizin insanlara sunulmasının ve zenginliklerimizin tanıtılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 400 kursiyerimiz var. Hale hazırda 12 el sanatı kursumuz var. Şu anda da kurslarımız devam ediyor ve inşallah bu senin sonunda çok güzel çalışmalarımızı halkımızla buluşturacağız” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.