KARS Haber Girişi : 21 Mayıs 2020 00:39

TEMA, Kafkas Üniversitesi Kampüsünde Çevre Temizliği yaptı

TEMA, Kafkas Üniversitesi Kampüsünde Çevre Temizliği yaptı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK TEMA, Kafkas Üniversitesi Kampüsünde Çevre Temizliği yaptı
TEMA, Kafkas Üniversitesi Kampüsünde Çevre Temizliği yaptı

TEMA, Kafkas Üniversitesi Kampüsünde Çevre Temizliği yaptı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

TEMA Vakfı Kars İl Temsilciliği ile Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörlüğü işbirliği ile kampus alanı ve lojman çevresinde çevre temizliği kampanyası yapıldı. Kampanyaya sokağa çıkma izin haklarını kullanan çocuklarda katıldı.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Ali Kırpık, öğretim üyeleri, lojman sakinleri, aileler ve çocukların da katıldığı temizlik çalışması yaklaşık 3 saat sürdü. Yaşardıkları çevrenin temiz kalması ve gelecek nesillerin de temizlik çalışmalarını örnek alması için yapılan kampanyaya çok sayıda katılımın olması sevindirdi.

Yüzlerinde maskeler, ellerinde eldivenlerle alana dağılan gönüllüler çevredeki poşet, çöp, plastik atıkları toplayarak çöp kutularına bıraktılar.

Çevre temizliği sürecini başlatıp üniversiteyi de bu etkinliğe davet ettiği için TEMA Vakfı’na teşekkür eden Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, bu faaliyetin son haftalarda yaptıkları en anlamlı faaliyet olduğunu söyledi. Rektör Kapu, “Çevrede plastik atıklar ve çöpleri temizledik. Bu dar alanda bu kadar çöp çıktı. Bundan sonraki süreçte TEMA’nın desteği ile kampüsün diğer alanlarını da temizleyeceğiz.” dedi.

TEMA Vakfı Kars İl Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Ali Kırpık da, “Üniversite ve TEMA olarak mıntıka temizliği yaptık. Daha önceki zamanlarda bu etkinliği öğrencilerimizle birlikte yapıyorduk ama korona nedeniyle öğrenci olmayınca bu defa rektörümüz sayın Prof. Dr. Hüsnü Kapu, lojman sakinlerimiz, öğretim üyelerimiz eşleri ve çocuklarıyla birlikte temizlik yaptık. Tabi bu ilk olduğu için dar bir alanda oldu. Bundan sonra da bu çalışmamıza devcam edeceğiz. Bütün kampus alanını temizlemeye niyetliyiz” diye konuştu.

Çocuklardan Emir Aslan ise, “Bugün bizim sokağa çıkma iznimiz vardı. Sokağa çıkarak çevreyi temizledik. Bu çalışmalarda üniversitemiz tertemiz oluyor. Evde zaten sıkılıyorduk. Böylesi iyi oldu. Hem dıyarı çıktık hem temizlik yaptık.” şeklinde konuştu.

Çocuklardan Kuzey Alkan ise, “Biz bugün sokağa çıktık ve çevremize katkımız olsun diye bu etkinliğe katıldık. Çok mutluyuz. TEMA ile birlikte temizlik yaptık. Evde sıkılıyoruz ama böyle bir etkinliğe katkıda bulunmak hoşumuza gitti. Çok eğlendik.” dedi.

Etkinliğin tamamlanmasından sonra çöp temizliği yapanlar ellerini dezenfekte ettiler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vatandaş 21 Mayıs 2020 07:56

    Çevre açısından çok iyi bir örnek. Sayın Rektörümüze ve TEMA ya teşekkürler.