SİYASET Haber Girişi : 08 Nisan 2023 02:41

Uğur Boy ile adaylık söyleşisi

Uğur Boy ile adaylık söyleşisi
Uğur Boy ile adaylık söyleşisi KAFKAS HABER AJANSI/ BEDİR ALTUNOK

Uğur Boy ile adaylık söyleşisi

KAFKAS HABER AJANSI/ BEDİR ALTUNOK

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Kars’tan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 2. Sıra Milletvekili adayı olan Uğur Boy ile adaylık üzerine söyleşi yaptık.

BİZ BU DAVAYA GÖNÜL VERMİŞ KİŞİLERİZ

Kafkas Haber Ajansı’nın sorularını cevaplayan Uğur Boy, “Biz bu davaya gönül vermiş kişileriz. Bizim için sıranın ya da listenin hiç bir önemi yoktur. Genel merkezimizin bize işaret ettiği yeri biz kendimize işaret biliriz. O düşünceyle de canla başla çalışacağız. Milliyetçi Hareket Partisi Kars'ta her zaman var olan bir partidir. Kars kadim bir şehir, milliyetçi bir şehirdir. Her ne kadar diğer partili arkadaşlarımız MHP'yi Kars'ta yok saymış olsalar da MHP her zaman ya birinci ya da ikinci olmuştur. O yüzden inanıyorum ki çok rahatlıkla bir vekil çıkaracağız ve 2. vekil için de elimizden geleni yapacağız.” dedi.

“UĞUR BOY KİMDİR?”

 “Uğur Boy kimdir?” sorusuna da “Uğur Boy her şeyden önce bu şehrin evladıdır. Bu şehirde doğmuş, bu şehirde büyümüştür. Sadece eğitim dönemin de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde kamu yönetimi bölümünü bitirmiştir. Daha sonrasın da doğup büyüdüğüm şehre gelerek burada ticaret ile uğraştım. Bütün yatırımlarımı, bütün emeğimi bu şehir için harcadım. Bunu da yaparken milli duygular ile yaptım. Belki Kars'a yatırdığımız parayı başka şehirlere yatırsaydık çok güzel sonuçlar da elde edebilirdik. Ama bizim amacımız para kazanmak değil Kars'a hizmet etmekti. Düğünlerimiz, cenazelerimiz bu şehirde oldu, iyiyi de kötüyü de bu şehirde gördüm ve bu şehir için bir şeyler yapmak istedim. Eğer vekillikte de bu şehre bir katkımız olacaksa ne mutlu bana. Vekillik olmasa bile bu şehre hizmetlerimiz devam edecektir.” diye konuştu.

VATANINI EN ÇOK SEVEN VATANI İÇİN EN ÇOK ÇALIŞAN KİŞİDİR

“Vatanını en çok seven vatanı için en çok çalışan kişidir.” diyen Uğur Boy, “Biz her zaman bu anlayış ile hareket ettik. Benim çocukluktan beri kurduğum hayaldir bu. Bu şehirde sadece etnik köken üzerinde siyaset yapıldı. 36 yaşındayım ve 36 yılda da gördüğümüz şu ki; birileri eline çantayı alıp bu şehre gelip vatandaşa ‘sen Kürtsün’ diyor ‘başka bir partiye oy verirsen ihanet edersin’ diyor ya da ‘sen Azerisin bu şehri Kürtlere bırakmamanız lazım’ diyor. Terekemelere de ‘sizin kendi adayınızın olması lazım’ diyor. Bu en kolay siyasettir ve sığınabildikleri tek liman da budur. Hiç birisi gelip de projelerinden yatırımlarından bahsetmiyor. Sadece etnik köken üzerinden siyaset yapan insanlar var. Benim hayalim bu şehirde bunu bitirebilmek. Ben Terekemeyim diye bütün Terekemelerin oyuna ipotek koymaya hakkım yok. Ya da aday Kürt diye bütün Kürtlerin oyuna ipotek koyamaz.” diye konuştu.

BİZİM İSTEDİĞİMİZ BU ŞEHİRDE ARTIK ETNİK KÖKEN ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMASIN

Siyasi geçmişinden de bahseden Uğur Boy şunları söyledi:

“Biz siyasete ilk olarak ocakta başladık.  Kürşat Bağış döneminde ilk olarak ocakta yer aldım. Daha sonra Karaman'da okuduğum üniversitede 2 yıl başkanlık yaptım. Son 2 yılımda da Kazım Karabekir'de Ülkü ocakları başkanlığı yaptım. 4 yıldır da Kars MHP Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Bizim istediğimiz bu şehirde artık etnik köken üzerinden siyaset yapılmasın. Çünkü birileri gelip gittikten sonra bizler bu şehirde yaşamaya devam ediyoruz. 1 ay boyunca bir kutuplaştırma yaşanıyor bu şehirde. O insanlar gittikten sonra bu şehrin çamurunda, yolunda yine biz birlikte yürüyoruz. Kimsenin aramıza nifak tohumu serpmesini istemiyorum. En azından ben bunun için bir kıvılcım olmak istiyorum.”

HERKESİN OYUNA TALİBİZ

Kars’ta herkesin oyuna talip olduklarını da kaydeden Uğur Boy konuşmasını şöyle tamamladı:

“Biz bu şehirde ki her vatandaşın oyuna talibiz. Milliyetçi Hareket Partisi köklü bir partidir, teşkilatlı bir partidir. Bizde genel merkezimizin takdiri her şeyin üstündedir. O yüzden tartışma, kavga ya da sıraya girme gibi bir mücadelemiz asla olmaz. ‘Bana neden oy versinler’ diye soracak olursanız. Ben onlardan birisiyim yarın seçimden sonra birçok aday Ankara'ya İstanbul'a döndükten sonra ben yine bu şehirde kalmaya devam edeceğim. Caddeye çıktığımız da biz birbirimizin yüzünü göreceğiz. Kars halkının sorunlarını çok iyi biliyorum çünkü aynı sorunları ben de yaşıyorum. Çamur, yol ve su gibi sorunları ben de yaşıyorum. Eğer vatandaşımız benim samimiyetime güveniyor ise oylarını bekliyorum. Bunu başarabileceğime ve Kars'ı temsil edebileceğime inanıyorum. Ben sırf Terekemeyim diye bana oy vermesinler bana inandıkları ve güvendikleri için oy versinler. Terekeme olmak bir üstünlük değildir. Kimsenin bir etnik kökenden dolayı üstünlüğü yoktur. ‘Gerçekten Uğur Boy bu şehre hizmet edebilir’ diyorlarsa bana oy versinler. Çünkü ben elimde çantayla gelmedim. Bu şehrin yarısından çoğu beni tanıyor. Halkımızın takdirine bırakıyoruz. Teşekkür ederiz.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI/ BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Gökçek boy yıldırım 09 Nisan 2023 14:53

    tebrik ederim amcam oğlu yolun açık olsun