BÖLGE Haber Girişi : 04 Kasım 2018 20:24

Vali Öksüz’ün dikkatine! Kuyucuk Kuş Cenneti Kurtarılmayı Bekliyor

Vali Öksüz’ün dikkatine! Kuyucuk Kuş Cenneti Kurtarılmayı Bekliyor
Kars’a yeni atanan Elazığlı Vali Türker Öksüz, yarın (05 Kasım 2018 - Pazartesi) havayoluyla Kars’a gelerek görevine başlayacak. Kars’ın yeni valisine daha koltuğuna oturmadan bu haberi vermek istemezdik ama Kuş CENNETİNİN Kuruması çok vahim durum.

Vali Öksüz’ün dikkatine! Kuyucuk Kuş Cenneti Kurtarılmayı Bekliyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KUŞLAR GÖLÜ TERKETTİ

YAPAN ADA VARDI ARTIK YOK

SUDAN ESER KALMADI

BİZE SES VERİN Kİ KUŞ SESİNE HASRET KALMAYALIM

Kars’a yeni atanan Elazığlı Vali Türker Öksüz, yarın (05 Kasım 2018 - Pazartesi) havayoluyla Kars’a gelerek görevine başlayacak. Kars’ın yeni valisine daha koltuğuna oturmadan bu haberi vermek istemezdik ama Kuş CENNETİNİN Kuruması çok vahim durum. Kendisinin çevreci ve doğasever olduğunu öğrendiğimiz Vali Öksüz’den konuyu araştırmasını ve Kuyucuk Kuş Cenneti’ni kurtarmasını istiyoruz.

Yapay adaya sahip, Doğu Anadolu’nun ilk Ramsar alanı, Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Doğu Anadolu’nun ilk Avrupa Seçkin Turizm Cenneti olan Kuyucuk Gölü Kuş Cenneti, 2014 yılından buyana adeta can çekişiyor. 230’un üzerinde kuş türünün tespit edildiği Kuş Cenneti, her yıl Ekim ayının sonu Kasım ayının ilk haftasında yaklaşık 40 bin göçmen kuşu ağırlıyordu. En son 2014 yılında kuruyan gölün su eksikliği, çevreye yapılan gölet ve barajlarda biriken suların göle verilememesi ve kalıcı bir çözüm bulunmaması nedeniyle göldeki sıkıntı arttı.

GÖL KURTARILMAZSA, TÜRKİYE’NİN VE KARS’IN UTANÇ KAYNAĞI OLARAK LİTERATÜRE GEÇECEK

1997 yılında 13 metre derinlikte olan göl yanlış su kullanımı yüzünden sürekli düştü. 2004 yılında Kuyucuk Gölü 232 kuş türü ile doluydu. Göl beslenemediği için sıcak geçen yazın da etkisiyle kalan su da buharlaştı. Ortaya çıkan tablo ise oldukça vahim. Kuş seslerinden bile yoksun kalan göl adeta bataklığa dönmüş durumda. Gölde ise kuşlardan geriye bataklıktaki ayak izleri ve tüyleri kalmış.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.