Yaylaların bitmeyen bereketi

Yaylaların bitmeyen bereketi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta yüksek rakımdaki yaylalarda peynir üretimlerine başlandı. Alcılar müşterilerine organik taze çeçil peyniri temin etmek için yayla yayla gezerek ürün topluyor.

Vatani görevini tamamladıktan sonra genç yaşta iş hayatına atılan Muhammet Kaçan, il merkezinde süt ve süt ürünleri üzerine bir işyeri açtı. Kars Memo Peynircilik adını verdiği işyerine köylü kadınların yaylalarda ürettiği süt ürünlerini müşterilerine ulaştırmak için köy köy, yayla yayla dolaşmaya başladı. Organik doğal ürünler satan genç yatırımcı Akyaka ilçesinin Üçpınar ( Möküz) yaylasına da gitmek için yola koyuldu. Yaklaşık 1.5 saat süren zorlu yolculukta zaman zaman yağmura yakalandı, Çamurlu yolları aşarak yüksek rakımdaki yaylara ulaşan Muhammet Kaçan taze çeçil peynirleri üreticilerin kapılarından aldı. Yaylalara giderken vatandaşların ihtiyacı olan bakkal ürünlerini de ayaklarına götürüp alış veriş yaptı.

İştah kabartan taze çeçil peynirlerine tartarak aracına yükleyen Muhammet Kaçan, “Amacımız müşterilerimize kaliteli yayla peynirlerini ulaştırmak. Onun için de zorlu yolları aşarak yaylalara ulaşıyoruz. Büyük bir emekle üretilen peynirleri bizlerde büyük zorluklara göğüs gererek alıyoruz. Müşterilerimiz sürekli köylü kadınların doğal ürettikleri süt ürünlerinden istiyorlar. Yaklaşık 2.-2.5 ay yayladan çıkamayan emektar üreticilerimizin ayağına gitmek bize yorgunluklarımızı unutturduğu gibi müşterilerimizin memnuniyetiyle de mutlu oluyoruz.” dedi. Muhammet Kaçan her iki üç günde bir yaylalara gittiklerini de sözlerine ekledi.

Üçpınar ( Möküz) yaylasında üreticilik yapan Erkan Uluoğlu, Muhammet Kaçan’a teşekkür ederek, “Bizler sık sık ilçeye veya ile gidemiyoruz. En az 2 ay yayladayız. Bu sistemle alıcının kapımıza kadar gelip ürünlerimizi değerlendirmesi bizi mutlu ediyor. Aynı zamanda da aracıyla getirdiği gıda ürünlerini de almış oluyoruz. Muhammet Kaçan kardeşimize bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.