KARS Haber Girişi : 14 Mayıs 2020 22:27

Dr. Perincek; Hayatımızın Yeni Normali!

Dr. Perincek; Hayatımızın Yeni Normali!
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Dr. Perincek; Hayatımızın Yeni Normali!

Dr. Perincek; Hayatımızın Yeni Normali!

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Covid-19 pandemisi nedeniyle açıklama yapan Türk Toraks Derneği Kars İl temsilcisi Kars Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Gökhan Perincek,  Covid-19 pandemisinin ülkemizde ilk görüldüğü günden haftalar sonra Kars’ta ilk vakanın görüldüğünü bundan sonra Valilik ve buna bağlı kurumların özverili çalışmasıyla Covid’li hasta sayısının ülke ortalamasına göre hep düşük kaldığını söyledi.

Son dönemde ilimizde vaka sayısında artış olduğunu bununda birkaç noktada kurallara uyulmadığından kaynaklandığını belirten Perincek, “Valiliğimiz ve il pandemi kurulunca alınan tedbirler ve bizler Kars halkı olarak kurallara uyarak yeniden hızlı bir şekilde vaka sayısını düşürebiliriz” dedi.

Konuyla ilgili olarak; paniğe kapılmamak, moral bozukluğuna yer vermemek gerektiğini ifade eden Perincek, artık hayatımızda 'yeni normal' dönemin başladığını bu dönemde uygulanacak kurallara dikkati çekti.

Bu bağlamda halkımızın virüs tedbirleri kapsamında önlemlerini gevşetmemesi uyarısında bulunarak, "Kesinlikle bireysel kurallarımızı gevşetmememiz gerekiyor. Kalabalık oluşturmamak, dışarı çıktığımızda mutlaka maske takmak, sosyal mesafeyi korumak ve hijyen kurallarına uymak; yeni normalin kaçınılmaz 4 kuralıdır” dedi.

Perincek ayrıca, 'Yeni normal' kuralların artık hayatımızın bir parçası olması gerektiğini, bu sayede daha kısa zamanda eski günlerimize dönebileceğimizi belirtti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.