Kars Susuz’da sokak hayvanları için Hobit Evler yapılacak

Kars Susuz’da sokak hayvanları için Hobit Evler yapılacak

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Susuz İlçesi’nde 1940-1943 yılları arasında Cliavuz Köy Enstitüsü öğretmen ve öğrencileri tarafından yapılan ve uzun yıllar atıl durumda bulunan ahırın Susuz Belediyesi tarafından düzenlenerek sokak hayvanları için Beslenme Odağı olarak kullanılmaya başlandı.

Yılda yaklaşık 30 hayvanın kısırlaştırıldığı, beslenme, bakım, tedavilerinin de yapıldığı Beslenme Odağı’nda şimdi yeni bir projeye imza atılıyor.

HOBİT EVLER YAPILACAK

Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur’un tüm imkansızlıklara rağmen hayata geçirdiği ve “Cilavuz Şefkat Evi” olarak adlandırdığı Beslenme Odağı’nda sokak hayvanlarının üşümemesi için yapılması planlanan Hobit Evler için kullanılmayan kamyon lastikleri de toplanmaya başladı.

Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, “Bizler Cilavuz Köy Enstitüsü’nün devamıyız ve bu geleneği sürdürenlerden olmak istiyoruz. Ben kendim de öğretmen okulu mezunuyum. O yüzden de bu geleneği çok iyi biliyor ve yaşatmak istiyorum. Cilavuz mezunlarının Türkiye’de neler yaptıklarını herkes bilmekte.” dedi.

Başkan Yantemur ayraca, “Bizim de şöyle bir projemiz var. Hobit Ev projesi. Kullanılmış atık durumdaki kamyon lastikleriyle toprağı kazarak sokak hayvanları için yuvalar yapacağız. Kış aylarında sokak hayvanlarının üşümemesi için 20-30 civarında Hobit Ev yapıp burada barınmalarını sağlayacağız. Böylelikle sokak hayvanları doğunun aşırı soğuklarında üşümemiş olacaklar. Umarım bu projemiz örnek olur ve diğer yerlerde de uygulanabilir.” şeklinde konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.